Hvis saucen klumper

Er der kommet klumper i din sauce, så prøv først, om du kan piske dem ud ved at piske kraftigt med et piskeris. Alternativt kan du bruge en blender. Er der herefter stadig klumper i saucen, er der ikke andet at gøre, end at du må hælde den igennem en sigte, så klumperne bliver siet fra.

Hvad gik der galt?
For at undgå klumper i saucen næste gang, så læs her, hvad du skal gøre:

Når du laver en opbagt sauce, er det vigtigt, at væsken tilsættes lidt ad gangen, mens du pisker godt med et piskeris. Væsken skal være helt opsuget, før du tilsætter mere. Hvis du jævner med meljævning eller majsstivelse: Udrør majsstivelsen/melet i kold væske, og tilsæt lidt jævning i den kogende sauce i en tynd stråle, mens du pisker. Kog saucen igennem 2-3 minutter under omrøring. Gentag processen, indtil saucen har den tykkelse, du ønsker.