Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme (16 stk)
 
Arbejdstid: 20 min.
 
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
 
Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
1 æg (sammenpisket)
25 g sukker
ca. 350 g hvedemel
Creme: 
2 ½ dl fløde 9 %
½ stang vanilje
25 g sukker
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel
 
Glasur:
100 g flormelis
evt. 2 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand
 
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.
  2. Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  3. Creme: Kog fløden op med flækket vaniljestang og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål. Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen 3 min. under omrøring.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær den ud i 16 firkanter og læg en skefuld creme på hver.
  5. Fold dejen om cremen, klem og luk godt sammen med fingrene. Læg bollerne på bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Lad bollerne afkøle på bagerist. Rør glasur sammen og pynt bollerne.