Fastelavnsboller
Fastelavnsboller med creme (16 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
1 æg (sammenpisket)
25 g sukker
ca. 350 g hvedemel
Creme:
2 ½ dl fløde 9 %
½ stang vanilje
25 g sukker
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel
Glasur:
100 g flormelis
evt. 2 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand
Sådan gør du:
- Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.
- Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Creme: Kog fløden op med flækket vaniljestang og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål. Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen 3 min. under omrøring.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær den ud i 16 firkanter og læg en skefuld creme på hver.
- Fold dejen om cremen, klem og luk godt sammen med fingrene. Læg bollerne på bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.
- Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Lad bollerne afkøle på bagerist. Rør glasur sammen og pynt bollerne.