Undgå, at dine bløde løg bliver stive
Hakkebøf med bløde løg. Det er en lækker dansk nationalret, som de fleste danskere kender og holder af. Men meget af det lækre forsvinder, hvis løgene i stedet for at blive bløde og søde bliver stive og brændte. Er det sket for dig, så skyldes det sandsynligvis, at du har stegt løgene for hårdt og for hurtigt, så de ikke opnår den karamelliserede sødme og blødhed. Steg i stedet løgene i lang tid ved svag varme.
Flere tip går også på at anvende et lille drys sukker, soya og vand, der skal fordampe. Vil du prøve det, så følg denne vejledning. Smelt fedtstoffet på panden, kom løgene ved, rør rundt, skru lidt ned for varmen, lad løgene opsuge det meste af fedtstoffet. Kom så et lille drys sukker, en lille sjat vand og en sjat soya ved. Læg låg på, og så skal løgene bare stå og småsimre ved svag varme. Hold øje med, at de ikke bliver tørre.
Det er udelukkende en smagssag, om man vil anvende soya og sukker. Sukkeret giver løgene en mere karamelliseret smag, end hvis man laver dem uden.