Valentinskage af Liv Martine

Valentinskage_300x300

Blød chokoladekage med hindbærhjerter indeni

 

Ingredienser 

Redskaber

 Bradepande eller ovnplade
 Springform; Ø 26 cm
 Dr. Oetker Hjerteramme, justerbar
 Hjerteudstikker

 

Hindbærhjerter:

125 gsmør , stuetempereret
125 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt
2æg str. M/L
125 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
 Revet skal fra 1 ubehandlet citron

 

Chokoladedej:

350 gsmør , stuetempereret
360 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
6æg str. M/L
370 ghvedemel
80 gkakao
1 spsk.Dr. Oetker Bagepulver
3 dlkærnemælk
1 tsk.salt , gerne flagesalt

 

Pynt:

1 pakkeDr. Oetker Choco Cover, dark
1 bakke friske hindbær
200 gmørk chokolade til chokoladebånd (valgfri)

 

Tilberedning

1 Hindbærhjerter

 

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Pisk stuetempereret smør, sukker og hindbærekstrakt sammen. Pisk herefter æggene i et af gangen. Det er vigtigt, at der bliver pisket mellem hvert æg, da massen ellers vil skille. Sigt mel og bagepulver i massen og rør det sammen. Tilsæt den røde konditorfarve og citronskal. Vend det hele godt sammen. Smør dejen ud i et tyndt lag (½-1 cm) i en smurt bradepande eller en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dejen midt i ovnen i 13-15 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og udstik dine hjerter mens kagen stadig er lun. Hjerteudstikkeren må ikke være for høj, da hjerterne skal kunne dækkes helt til med chokoladedej i springformen. Hvis du har Dr. Oetkers Hjerteudstikker skal du bruge det andet mindste hjerte.
 

2 Chokoladekage

 
Tænd ovnen på 175° C traditionel varme.
Rør smør, sukker og vaniljesukker luftigt. Pisk æggene i et af gangen og pisk godt efter hvert æg da dejen ellers vil skille. Sigt kakao, hvedemel og bagepulver i dejen. Bland kærnemælk og salt i dejen, og vend det hele godt sammen.
Nu skal dejen i formen sammen med hindbærhjerterne. Du kan enten bruge en almindelig springform, Ø 26 cm eller Dr. Oetkers Hjerteramme, der er justerbar. Jeg synes en hjerteform er helt perfekt til en valentinskage, så derfor har jeg brugt den :-) Hvis du bruger Dr. Oetkers justerbare Hjerteramme skal den stå på 26 cm. Da Hjerterammen ikke har en bund skal du bage kagen på en bageplade belagt med bagepapir.
Start med at hælde en smule af dejen i formen så bunden er dækket med ca. 1 cm dej. Så kan hindbærhjerterne nemlig stå uden at vælte. Herefter skal hjerterne placeres i formen. Hvis du bruger en almindelig springform skal hjerterne stå i en firkant i formen. Hvis du bruger en hjerteform skal hjerterne stå i en trekant i formen. Hjerterne skal stå med bunden i vejret så de står mere stabilt. Det er vigtigt, at hjerterne er presset godt sammen og står meget tæt. Ellers vil hjerterne løsne sig under bagningen og ”svæve” op. Fordel herefter forsigtigt resten af chokolademassen i formen. Start med at hælde dejen ud i siderne og slut i midten for at hjerterne ikke flytter sig. Det er også vigtigt, at hjerterne bliver helt dækket med dej. Når dejen er fordelt skal kagen forholdsvis hurtigt i ovnen, da den ellers kan begynde at hæve op.
Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. i midten af ovnen. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle en smule af. Tag derefter en tallerken eller et skærebræt, læg det ovenpå kagen og vend kagen på hovedet. Pres kagen ned mod fadet så den står fladt og stabilt. Lad kagen køle helt af i formen med bunden opad så hjerterne vender rigtigt når du skærer den ud. Og så ser kagen bare flottest ud når den har en jævn overflade, synes jeg.
 

3 Pynt

 
Når kagen er kølet af tager du formen af. Varm Choco Cover op ved at følge fremgangsmåden på pakken. Hæld Choco Cover over kagen og fordel det jævnt så der kommer et flot lag af chokolade på kagens overflade.
Nu har du en flot og lækker valentinskage, og med hjertesnittet indeni vil du kunne imponere enhver :-) Hvis du gerne vil gøre endnu mere ud af pynten, kan du lave et chokoladebånd af tempereret chokolade.
 

4 Chokoladebånd

 
For at lave chokoladebåndet skal du bruge kageplast. Start med at måle kageplast af så længden passer med omfanget af din kage. Når du har målt kageplast af, kan du dele stykket i to dele. Det er nemlig lettere at arbejde med to halvdele end ét langt stykke.
Derefter skal du temperere chokoladen. Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld det i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil alt den hakkede chokoladen er smeltet i den separate skål. Hvis alt chokoladen ikke smelter kan du komme lidt af chokoladen tilbage over vandbad og hælde den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade. Rør igen indtil det hele er smeltet. Det er vigtigt, at du ikke smelter al chokoladen over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur (over 32° C) bliver den nemlig ikke blank og flot når den stivner. Brug evt. et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.
 
Når chokoladen er tempereret hælder du den ud på kageplasten. Sørg for at den bliver jævnt fordelt over hele kageplasten. Derefter skal kageplasten rundt om kagen. Giv det et let tryk så kageplasten sidder godt fast. Stil kagen i fryseren i 2-3 min. eller på køl så chokoladen sætter sig. Tag derefter kagen ud af fryseren og træk forsigtigt kageplasten af.
 
Pynt herefter kanten af kagen med friske hindbær, og tadaaa… du har din valentinskage ;-)